Gentse startup Custo lanceert pakjesbus met iot

De Gentse startup Custo lanceert een slimme geconnecteerde brievenbus als duurzaam antwoord op de vele lever- en retourproblemen rond e-commerce. De pakjesbus die via het internet of things (iot) is verbonden, voorkomt dat koeriers voor een gesloten deur komen te staan en hun spullen niet kunnen afleveren. Ook het risico op diefstal vermindert.

Met het ingebouwde display en een bijbehorende app faciliteert Custo 24/7 pakjesverkeer. Postpakketten kunnen worden achtergelaten zonder dat de ontvanger thuis hoeft te zijn. Dit bespaart veel onnodige kilometers.

Volgens de beide oprichters Francis Delplanque en Kevin Alderweireldt voldoet Custo ook aan het nieuwe wettelijk kader voor pakjesbussen zoals voorgesteld door Petra De Sutter, minister van Post.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-12T12:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.