Vlaamse Overheid sluit megadeals met Orange en Telenet

Onderhandelingen gesprekken deal overname

Orange Belgium blijft ook voor de komende vijf jaar de partner voor mobiele connectiviteit en internet of things-diensten voor de Vlaamse Overheid. Goed voor een overheidscontract ter waarde van meer dan 23 miljoen euro. Ook Telenet haalt een deel binnen, goed voor maximaal 43 miljoen euro.

Het contract loopt voor de komende periode van minimum vijf jaar, verlengbaar tot zeven jaar. Het doel van het nieuwe overheidscontract is dat alle overheidsadministraties in het Vlaamse Gewest gebruik kunnen maken van het mobiele netwerk van Orange Belgium en van zijn dienstencatalogus en dat ‘tegen competitieve prijzen’.

De diensten omvatten mobiele telefonie, mobiele datacommunicatie voor professioneel gebruik en voor machine to machine’ (m2m) en internet of things (iot). In totaal zullen meer dan 75.000 simkaarten en 9.500 kaarten voor m2m- en iot-diensten worden geactiveerd voor diverse administratieve entiteiten.

De Vlaamse Overheid en Orange Belgium gaan inzake samenwerking een tijdje terug in de tijd. De Vlaamse Overheid is sinds 2003 klant van het telecombedrijf, dat toen nog – en dat tot 2016 - als Mobistar door het leven ging.

Telenet

Telenet haalt op zijn beurt ook een belangrijk (onderdeel van het) raamcontract binnen bij de Vlaamse overheid om vaste connectiviteit aan te bieden. Ook het contract rond cloudtelefonie haalde Telenet binnen. Het contract met Telenet heeft een waarde van bijna 43 miljoen euro over een looptijd van maximaal zeven jaar.

Proximus lijkt hiermee de verliezer van deze aanbesteding, omdat het enkele belangrijke pakketten moet loslaten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-12T11:29:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.