Techbedrijf Crescent verkoopt dochters

Het beursgenoteerde techbedrijf Crescent dat in de eerste helft van dit jaar verlies leed, heeft twee niet-strategische belangen van de hand gedaan. Min of meer uit financiële nood gedwongen zijn Maro (installateur van zonnepanelen) en IPL (armaturen) verkocht.

De omzet van de pennystock bleef met 7,8 miljoen euro in de eerste zes maanden achter bij de verwachtingen, zo bericht De Tijd. Met de opbrengst van de twee dochters kan de schuldenlast worden teruggedrongen. Ook ontstaat er nu ruimte voor het werkkapitaal dat Crescent hard nodig heeft. VZ Holding, het bedrijf van ceo Eric Van Zele, is eveneens bijgesprongen.

Crescent heette vroeger Option, een iot-bedrijf dat zich richt op slimme verlichting. Crescent levert samen met system integrators, resellers, applicatie-platformleveranciers en netwerk-operators maatoplossingen op dit gebied.

De Nederlander Joost van der Velden leidt de iot-afdeling van Crescent. Hij is tevens verbonden aan Remoticom uit Tilburg en system integrator Sait uit Utrecht en Amersfoort. Crescent installeert in onder meer Muscat, de hoofdstad van Oman, slimme verlichting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-19T11:48:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.