Facebook geen big brother meer in België

48 uur, meer tijd krijgt Facebook niet van de Belgische overheid. Van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg moet Facebook onmiddellijk stoppen met het volgen van de Belgische internetgebruiker.

Per dag dat Facebook deze uitspraak aan zijn laars lapt, dient er een dwangsom van 250.000 euro betaald te worden. Tot op de dag van vandaag hield Facebook de surfgewoontes bij, zelfs van mensen die expliciet hadden aangegeven dit niet te willen of zich hadden uitgelogd. Een flagrante overtreding van de wet op de privacy volgens de Belgische privacycommissie, die daarin werd gevolgd door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg.

Het misbruik ging echter nog verder: volgens de commissie gebruikt Facebook ook plug-ins om mensen die helemaal niet op Facebook zitten te volgen met cookies. In juni werd de Amerikaanse social media-gigant voor de rechtbank gedaagd door de Belgische privacycommissie. Met een verbod tot gevolg. Wil Facebook zijn praktijken verder voortzetten, dan zal het hier heel duidelijk toestemming voor moeten vragen aan de gebruiker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-10T08:42:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.