Akkoord over nachtwerk in e-commerce

Dit artikel delen:

De sociale partners in de handels- en distributiesector hebben een akkoord gesloten over nachtarbeid in de e-commerce. Minister van Werk en vicepremier Kris Peeters (CD&V) omschrijft het als een belangrijke stap nu er een stabiel en duurzaam akkoord is rond e-commerce. Op korte termijn zou dit bijkomende jobs moeten opleveren.

Momenteel zouden er 250.000 mensen tewerkgesteld zijn in deze sectoren en de bijkomende jobs kunnen dan ook significant zijn. De distributiebedrijven omvatten onder meer de bedienden van de koeriersbedrijven en distributiemagazijnen maar ook de mensen werkzaam bij de transportbedrijven en overslagbedrijven in de havens.

'We hadden vanuit de regering aangedrongen op een oplossing voor eind dit jaar. Ik ben tevreden dat er nu eindelijk een akkoord is', reageert Alexander De Croo, vicepremier en minister van de Digitale Agenda en Telecom (Open VLD). 'Voor de verdere ontwikkeling van de digitale economie in ons land, en voor e-commerce in het bijzonder, is het absoluut noodzakelijk dat nachtarbeid voor e-commerce mogelijk is.'

Door al te strikte regels op het vlak van nachtarbeid zijn veel e-commercebedrijven de voorbije jaren de grenzen over getrokken. Deze maatregelen, die de komende maanden nog verder uitgewerkt dienen te worden, kunnen hier verandering in gaan brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-22T09:44:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.