Intel rondt overname Altera af

Chipfabrikant Intel maakt bekend dat de overname van Altera is afgerond. De overname van 16,7 miljard is voor Intel de grootste acquisitie ooit. Altera zal opereren als een nieuwe Intel business unit genaamd Programmable Solutions Group (PSG), geleid door Altera veteraan Dan McNamara. De overname van Intel maakt nieuwe klassen van de producten in de snelgroeiende datacenters en internet of things (IoT) marktsegmenten.

Intel streeft naar een soepele overgang voor Altera klanten en zal de productontwikkeling van Altera's producten, met inbegrip van FPGA (field-programmable gate array), ARM-gebaseerde SoC en power producten blijven ondersteunen. ‘We zullen Moore's Law toevoegen om het hedendaagse FPGA-bedrijf te laten groeien, en we zullen nieuwe producten uitvinden, zoals zelfstandig rijden en machine learning', aldus Brian Krzanich, ceo van Intel.

Ook Altera is tevreden met de overname. ‘De combinatie van Altera's toonaangevende FPGA-technologie en klantenondersteuning met Intel's productie zullen ons in staat stellen om de volgende generatie van elektronische systemen energie-efficiëntie te creëren’, zegt McNamara, corporate vice president en general manager van de Programmable Solutions Group bij Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-29T11:57:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.