Esas koopt Simac 3Services Nederland en België

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

Het ict-bedrijf Esas, met hoofdzetel in het Belgische Wilrijk, neemt alle aandelen over van Simac 3Services Nederland en België, kortweg S3S. Het Nederlands-Belgische bedrijf is net als Esas een grote IoT-dienstverlenende organisatie. Door de overname wordt Esas qua aantal medewerkers dubbel zo groot. Met deze strategische deal willen Esas en S3S resoluut klaar staan voor het internet of things-tijdperk.

Esas begon in 2000 als een klassiek ict-bedrijf, maar evolueerde gaandeweg naar verschillende technologieën, waaronder digitale televisie, internet, IP-telefonie, printing, point of sales-systemen en banking-automaten. Ook op het gebied van smart grids, smart home en smart buildings is Esas actief, net als met industriële automatisatie, onder de merknaam ‘Solindus’.

‘Door de overname trekt Esas samen met S3S resoluut de kaart van het internet of things en gaan we met onze multi-technologische kennis voor een kwalitatief en efficiënt operationeel beheer van ‘smart en connected devices’, legt ceo Robert Decant uit die Esas vijftien jaar geleden oprichtte.

Verdubbeling

Bij de overname neemt een deel van het managementteam van S3S, met name ceo Daniel Van Hove en coo Kim Loffens, in eenzelfde beweging een participatie in de nieuwe Esas+S3S-groep. Esas groeide de afgelopen vijftien jaar uit tot een bedrijf met 550 medewerkers. Met een team van 450 medewerkers dat er na de overname van S3S in BeNeLux bijkomt, betekent dit in totaliteit bijna een verdubbeling van het medewerkersbestand.

Samen krijgen zij een leidende rol in de IoT-servicemarkt in de Benelux. Er wordt gekozen om de dienstverlening verder te zetten onder merknaam Esas, maar op operationeel vlak wijzigt er weinig. De teams van field-technici, samen zo een 850 man sterk, zullen wel samensmelten onder leiding van Kim Loffens als chief operations officer.

Cco, cbo en projectdirecteur

Daniel Van Hove zal als chief commercial officer de globale commerciële uitbouw van de organisatie voor zijn rekening nemen. Bavo De Cock zal de eindverantwoordelijkheid dragen van de business units (Professional-, Project-, Remote- & Field Services) als chief business officer. Eric Decant blijft projectdirecteur voor zowel industriele als ict/IoT-projecten.

Esas werd in deze transactie begeleid door Mid-Cap, M&A boutique SDM-Valorum en Quorum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-12T08:46:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.