Option koopt Nederlandse ledfabrikanten

Dit artikel delen:

Het Leuvense Option koopt twee Nederlandse bedrijven in ledverlichting. Het gaat om Lemnis Public Lightning uit IJsselstein en Innolumis Public Lightning uit Amersfoort. Beide bedrijven gaan verder onder de naam Innolumis.

Beide Nederlandse bedrijven produceren straatverlichting. Het samengestelde bedrijf zal vanuit het Nederlandse Amersfoort opereren. Ze bedienen voornamelijk de Nederlandse openbare verlichtingsmarkt. Er is voorzien in een verdere expansie naar België, de rest van Europa en zelfs wereldwijd.

Een eerste Belgische proefproject zal doorgaan in Leuven, de thuisstad van technologiebedrijf Option. Ze mikken vooral op ‘slimme’ straatverlichting. Niet enkel zuinigheid, maar ook veiligheid en comfort primeren. Option ziet mogelijkheden in de combinatie tussen straatverlichting en het internet of things (internet der dingen), een activiteit waar het Leuvense bedrijf zich op toespits met hun draadloze communicatietechnologie Cloudgate.

Het nieuwe bedrijf is goed voor een gezamenlijke omzet van om en bij de zes miljoen euro. Een overnameprijs werd niet gecommuniceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-21T10:47:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.