BEMEFA digitaliseert voorschriften voor dierenvoeders

Dit artikel delen:
Data

De Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten (Bemefa) is door de minister van Landbouw, Willy Borsus, en de minister van Volksgezondheid, Maggie De Block, aangesteld als dienstverlener voor het voorschrijven van gemedicineerde voeders onder elektronische vorm, specifiek voor de smartphone en tablet.

Door de voorschriften te digitaliseren, kunnen zowel dierenartsen als mengvoederfabrikanten de voorschriften via een smartphone en/of tablet aanmaken en verwerken. Dit zorgt voor meer snelheid, een kleinere foutmarge en een betere boekhouding.

Bemefa liet in 2011 software ontwikkelen om de voorschriften te digitaliseren. Hiermee kon een ‘robuust mobiel toestel’, digitale voorschriften genereren die rechtstreeks naar de mengvoederfabrikant gingen.

In 2014 kreeg de vereniging een goedkeuring van de overheid om verder als dienstverlener op te treden en werd het pad van innovatie ingeslagen. Zo werd er een applicatie ontwikkeld voor de smartphone en tablet. De testfase is nu achter de rug en het project staat klaar voor lancering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-04T09:17:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.