Het Opzet introduceert digitaal platform in Kortrijk

Dit artikel delen:
smart city

Het Kortrijkse activatiebureau Het Opzet komt met Urbain, een smart city en community-platform voor de stad Groot-Kortrijk. Dit platform moet lokale handelaars versterken en slimmer maken. Daarnaast moet het platform het verenigingsleven extra dynamiseren. Het Kortrijkse bedrijf JForce, dochteronderneming van betaalexpert CCV, levert de software.

‘Sinds 2012 hebben wij al in meer dan twintig steden en gemeenten in België en Nederland slimme digitale instrumenten uitgerold waarmee de lokale detailhandel versterkt wordt en zij zich vanuit citymarketing beter kunnen gaan promoten. Op het Urbain-platform functioneren inmiddels meer dan vijftienhonderd handels- en horecazaken en 250.000 gebruikers’, geeft Maarten Decramer, de managing director van Het Opzet aan.

‘In Kortrijk gaan we  met het platform nog een stap verder’, vervolgt Decramer. ‘We koppelen er namelijk een verenigingsluik aan. Verenigingen en communities kunnen gebruik maken van onze digitale tools en vooral de grote promotiemogelijkheden naar de beoogde meer dan 75.000 gebruikers in Kortrijk’,

Inwoners, klanten en bezoekers van de Groot-Kortrijkse handels- en horecazaken ontvangen een virtueel account. Dit account is te beheren via de Smart Kortrijk Pas én de mobiele applicatie. Gebruikers kunnen winstkansen op wekelijkse prijzen én stadspunten sparen. Gespaarde punten kunnen verzilverd worden in kortingen, voordelen, geschenken en gadgets. In steden zoals Tongeren, Poperinge en Sint-Truiden sparen inwoners en klanten al winstkansen en stadspunten over alle deelnemende handelaars heen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-26T08:46:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.