Imec, Holst en Barco beveiligen IoT

internet of things

Het Leuvense Imec, Holst Centre (opgericht door Imec en TNO) en micro-elektronica designhuis Barco Silex gaan wearables beveiligen. Dit doen ze door databeveiliging te implementeren in sensoren voor wearables en voor het internet of things (IoT). Dit met het doel om de beveiliging van het IoT naar een hoger niveau tillen.

De intelligente samenleving vereist dat gebruikers de nieuwe sensortechnologieën vertrouwen en de privacy van de gebruikers moet te allen tijde gegarandeerd zijn. Databeveiliging is dan ook een van de belangrijkste uitdadingen om het intuïtief IoT te realiseren.

De huidige beveiligingsoplossingen voor IoT zijn ontworpen voor data-uitwisseling binnen een afgebakend toepassingsdomein of binnen een specifiek netwerk. Om een hoger niveau van beveiliging te realiseren zijn nieuwe concepten nodig voor authenticatie en compleet geïntegreerde beveiligingsconcepten in heterogene IoT netwerken.

Beveiligingsconcepten

De drie partners willen de technologie- en chipontwerp-expertise van imec en Holst Centre combineren met Barco Silex’ security ip-portfolio om nieuwe chip architecturen en beveiligingsconcepten te ontwikkelen voor IoT-sensoren en sensornetwerken die hoge databeveiliging combineren met een ultra-laag energieverbruik.

Barco Silex levert de noodzakelijke beveiligingsoplossingen met crypto IP blokken. Die worden ingebouwd in Imec’s multisensor chip voor wearables en hun demonstratieplatform voor IoT. Imec ontwikkelt daarnaast nieuwe reken- en geheugenchiparchitecturen waarbij de ingebouwde beveiliging zo weinig mogelijk overhead heeft en een minimale impact op het energieverbruik van de sensoren.

In een volgende stap zal de impact van beveiligde communicatie op data snelheid, reactie snelheid en andere performantie-aspecten van heterogene IoT-netwerken verder bestudeerd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-25T16:06:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.