Internetknooppunt BNIX is vernieuwd

Dit artikel delen:
internetknooppunt BNIX

Het Belgische internetknooppunt BNIX (Belgian National Internet eXchange) is onlangs gemigreerd naar een nieuw platform. Dit platform biedt onder meer een hogere capaciteit en schaalbaarheid.

Het oude platform van BNIX zat aan zijn maximale capaciteit en was aan vervanging toe. De belangrijkste voordelen van het nieuwe platform zijn de verhoogde capaciteit, een groter aantal 10 Gbit/s-poorten, betere energie-efficiëntie en een grotere schaalbaarheid.

Met deze vernieuwing kan lokale data sneller worden uitgewisseld met andere partijen. Bovendien moet België hiermee voorbereid zijn op 'de digitale evolutie die zich de laatste jaren steeds meer laat voelen', meent het internetknooppunt.

BNIX

BNIX zorgt ervoor dat internetleveranciers (zoals Proximus en Telenet), content providers (zoals de VRT, Facebook en sinds kort CloudFlare) en grote bedrijven (zoals AT&T en Verizon) sneller, kwalitatiever én goedkoper dataverkeer kunnen uitwisselen. Het platform telde bij de opstart in 1995 slechts zes participanten. Anno 2016 zijn er 56 organisaties op het platform aangesloten.

Het BNIX-netwerk wordt al sinds de start beheerd door Belnet, het Belgisch nationaal onderzoeksnetwerk

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-08T11:15:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.