Tobania neemt website Ieper onder handen

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Tobania ontwikkelde recent een website voor de stad Ieper op basis van eGo 4. Via standaardkoppelingen met overheidsvoorzieningen en een geautomatiseerde workflow bevordert Tobania’s in-house ontwikkelde content management systeem (cms) ‘eGo 4’ een soepel beheer van stads- en gemeentediensten. Mogelijkheden om in hoge mate de interactie tussen lokale overheidsdiensten en inwoners te stimuleren, dragen bij tot de bewonerstevredenheid.

De stad Ieper zag de verhuis van haar administratief centrum naar het nieuwe dienstencentrum Auris als de gelegenheid bij uitstek om ook de verouderde website in een nieuw jasje te steken. Ze wilde hierbij in de eerste plaats inzetten op digitale dienstverlening. Uit een openbare aanbesteding kwam Tobania’s eGo 4-platform naar voren als de ideale basis.

Tobania’s eGo 4 cms is in-house ontwikkeld in samenwerking met de stad Brugge en bijgevolg volledig toegespitst op de noden van steden en gemeenten. De praktische uitwerking sluit aan bij de algemene evolutie naar ‘smart cities’: digitale ontwikkelingen ten dienste stellen van een efficiënt gemeentebestuur. Tobania focust hierin op personeelsinzet, met een versoepeling van de administratieve processen als uitgangspunt: een efficiëntere uitvoering van hun taken geeft gemeentebeambten de mogelijkheid meer tijd te spenderen aan de eigenlijke dienstverlening aan de burger. Zo zitten er in eGo 4 standaard heel wat koppelingen inbegrepen naar externe, regionaal overkoepelende platformen. Een koppeling met de Vlaamse productcatalogus, bijvoorbeeld, die zorgt voor een automatische toevoeging van nieuwe producten, zoals geactualiseerde aanvragen van een rijbewijs of identiteitskaart.

Automatische workflows vergemakkelijken de interne opvolging van een digitaal verzoek door ervoor te zorgen dat deze onmiddellijk de juiste weg volgt. Indien een eventaanvraag eerst de goedkeuring door brandweer en college vereist, dan gaat deze rechtstreeks naar de correcte personen bij deze instanties en vervolgt pas na akkoord zijn weg naar de bevoegde dienst voor verdere verwerking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-02T11:12:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.