Lemon Companies komt met IoT-afvalbeheersysteem

Dit artikel delen:
Afvalcontainers

Start-up Lemon Companies uit Kontich introduceert Slimbak. Dat is een intelligent afvalbeheersysteem om de verwerking afval sneller te laten verlopen. De start-up wil hiermee steden en gemeenten helpen om een efficiënter afvalbeleid voeren.

Gemeentelijke afval ophaalrondes zijn meestal niet afgestemd op de behoeften. Openbare vuilbakken worden namelijk geleegd op vaste tijdstippen, ongeacht de vullingsgraad. De start-up Lemon Companies wil steden en gemeenten helpen om een efficiënter afvalbeleid voeren. Hiervoor introduceert het Slimbak.

Het Slimbak-systeem is uitgerust met meerdere sensoren. Een centrale user interface verzamelt alle data en giet ze in een structuur.  De sensoren meten de vullingsgraad van elke vuilbak apart en versturen die informatie via het lokale LoRa-netwerk naar de interface.

De centrale interface gaat na welke vuilbakken leeggemaakt moeten worden en plant automatisch de meest efficiënte afvalronde. Aan de hand van statistieken legt de centrale interface ook gedragspatronen in bepaalde buurten bloot. Dit moet de gemeenten een fikse som besparen en de afvalophaling een stuk efficiënter laten verlopen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-10T13:41:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.