EQT Mid Market investeert in TransIP

Dit artikel delen:

EQT Mid Market Investment Strategy neemt een belang in TransIP over van oprichter Ali Niknam. TransIP is een domeinnaam-, hosting- en vps-leverancier in de Benelux met een focus op de tech-sector. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Leiden en telt circa zeventig medewerkers. Voor het Zweedse investeringsfonds EQT Mid Market is dit de eerste investering in de Benelux.

TransIP is in 2003 opgericht door internetondernemer Ali Niknam; het bedrijf zegt sindsdien zo’n 175.000 klanten te hebben bediend. Niknam blijft aandeelhouder en treedt toe tot de raad van commissarissen van het bedrijf. De rvc wordt versterkt met Jonas Persson (ex-directeur Microsoft Zweden) die als voorzitter aantreedt. Het huidige management blijft leidinggeven aan TransIP, onder aanvoering van Jeroen Hüpscher.

EQT Mid Market ondersteunt de verdere expansie van het bedrijf via bestaande producten en markten en zal actief nieuwe groeimogelijkheden ondersteunen. Vorig jaar heeft het bedrijf het product Stack geïntroduceerd, een in Nederland gevestigde online dataopslag. Naast dat TransIP de huidige positie in de Benelux wil versterken, wil het bedrijf ook buiten de Benelux groeien. De omzet voor 2016 is geraamd op 25 miljoen euro, gedreven door een jaarlijkse verkoopgroei van meer dan 20 procent.

EQT

De investering in TransIP is de eerste EQT Mid Market-transactie in de Benelux, vertelt Arjan Snijders, directeur EQT Partners en verantwoordelijke voor het Benelux-team. Of het om een minder- of meerderheidsaandeel gaat, wil hij verder niet aangeven. Wel zegt Snijders dat het team, dat sinds 1 april actief is in de Benelux, verwacht op korte termijn meer investeringen te kunnen aankondigen, onder andere in de ict-sector. ‘Ons fonds is gericht op de oprichters van snelgroeiende bedrijven op de middenmarkt die extra ondersteuning voor een langere termijn kunnen gebruiken.’

EQT is een private equity bedrijf uit Zweden met ongeveer dertig miljard euro onder beheer. Op it-gebied heeft het onder andere geïnvesteerd in Dataflow, IFS, I-Med, IP-Only, Itslearning, Sitecore en TIA Technology. EQT is sinds 2013 actief in de Benelux en hanteert in deze regio verschillende investeringsstrategieën: Equity, Mid Market, Infrastructure, Real Estate, Ventures en Credits. EQT Ventures heeft bijvoorbeeld geld gestoken in bedrijfsinformatieleverancier Bureau van Dijk en 3D-printing startup 3D Hubs. Op het kantoor in het WTC Schiphol werken ongeveer dertig mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-31T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.