IBM steekt 178 miljoen euro in Watson IoT-kantoor

Nieuw kantoor

IBM kondigt een Watson Internet of Things (IoT) hoofdkantoor in München aan. Hier wordt 178 miljoen euro in geïnvesteerd. Dit is naar eigen zeggen één van de grotere investeringen van IBM in Europa.

IBM ervaart een stijgende vraag naar toepassingen die het internet of things en de data die erdoor gegeneerd wordt van artificial intelligence en cognitieve technologieën te voorzien. Het bedrijf investeert daarom drie miljard dollar om de cognitieve Watson-technologie toe te passen op het internet of things.

Een onderdeel van de investering is de oprichting van een internet of things (IoT)-hoofdkantoor in München. Daar wordt tweehonderd miljoen dollar (omgerekend 178 miljoen euro) in gestoken. Op het Duitse kantoor gaan ruim duizend onderzoekers, ontwikkelaars en businessexperts werken aan de toepassingen van Watson in onder meer de productie en zorg.

Onbemande drones

Het Nederlandse Aerialtronics gebruikt Watson voor zijn onbemande drones. Die droners voeren inspecties en metingen uit op moeilijk begaanbare plekken, zoals windturbines, booreilanden en hoogspanningslijnen. De HD-camera’s, gecombineerd met Watson’s herkenningstechnologie, maken het mogelijk om patronen te ontdekken in het dagelijkse stadsverkeer of miljoenen hectaren landbouwgrond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-05T11:41:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.