Minister De Croo komt met internetactieplan

Plan Witte Zones voor gemeentes met zwakke telecomverbindingen

Dit artikel delen:

Alexander De Croo, vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post, introduceert het actieplan Witte Zones. Dat plan moet oplossingen aanreiken voor gemeentes met een zwakke breedbandverbinding en waar geen 4G-verbinding beschikbaar is.

Dit voorjaar publiceerde telecomregulator BIPT dekkingskaarten van de vaste netten in België. De kaarten brachten witte zones in kaart waar geen kwaliteitsvolle breedbandtoegang beschikbaar is. Wat breedband (30 Mbps) betreft, wordt de dekkingsgraad van de woningen geschat op 93,6 procent. Het BIPT schat het aantal woningen die niet over een vaste internettoegang met een downloadsnelheid van 30 Mbps beschikken op 230.000.

Tegen 2020 wil minister De Croo dat alle gezinnen in ons land een breedbandverbinding van 30 Mbps hebben, de helft van de gezinnen moet een aansluiting hebben met een snelheid van 1 Gbps. De Croo stelt dat België een van de koplopers is qua breedbandverbinding. Met deze ambitie wil hij die koppositie versterken.

39 Waalse gemeentes

Uit de studie bleek dat er in 39 Waalse gemeentes sprake is van slechte telecomverbinding. Het gaat voornamelijk om afgelegen dorpen, waar de kosten voor de telecomoperator te hoog liggen om een kwalitatieve verbinding te voorzien. 

De Croo wil deze witte zones wegwerken tegen 2020. Hij zat al samen met het Waals Gewest en de betrokken gemeentes en wil ook de bewoners gaan informeren over mogelijke alternatieve technologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-20T08:35:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.