Managed hosting door True

Bouwvergunning hangt af van internetverbinding

 

vastgoed

Bouwheren die een huis gaan bouwen of grondig renoveren, krijgen daarvoor enkel nog een bouwvergunning als de woning ‘internetklaar’ gemaakt wordt. 'Zodat iedereen, ook huurders, over een snelle internetverbinding beschikt', zegt bevoegd minister Joke Schauvliege (CD&V).

De minister geeft daarmee gehoor aan de eis van Europa om alle burgers een vlotte toegang tot het internet te geven. Ons land scoort op dat vlak niet slecht, maar toch heeft volgens de recentste informatica-barometer van de FOD Economie één op de vijf huishoudens nog altijd geen internettoegang, onder meer wegens de kostprijs.

De nieuwe stedenbouwkundige verordening die 'snel internet' verplicht, moet ook allerhande discussies vermijden. Gaande van mensen die een huis kopen en pas daarna vaststellen dat er geen internet is en daarom de oprit moeten ­openbreken, tot huurders die het zonder internet moeten stellen, omdat de eigenaar geen aansluiting voorzag, bijvoorbeeld om kosten te besparen.

Ook de Belgische telecomoperatoren Proximus en Telenet waren vragende partij voor een duidelijke regelgeving. Volgens de Vlaamse architectenvereniging NAV zal deze bijkomende verplichting de mensen niet op extra kosten ­jagen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6012635). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.