Expereo opent netwerkhubs in Afrika

Dit artikel delen:

Internet- en cloudnetwerkdienstverlener Expereo uit Amsterdam zegt fors te investeren in de uitbreiding van zijn infrastructuur in Afrika. Aanleiding is de grote vraag naar netwerkinfrastructuurdiensten op de Afrikaanse markt. Expereo start met een zogeheten cloud acceleration hub in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg, maar wil ook in 2018 soortgelijke hubs openen op de rest van het Afrikaanse continent.

Expereo levert wereldwijd internettoegang- en netwerkdiensten (sd-wan). Het Amsterdamse bedrijf werkt daarbij samen met datacenterpartners. Zo hebben Microsoft en AWS inmiddels datacenters in Zuid-Afrika waarbij Expereo zijn 'cloud acceleration hub' kan inrichten. Zo'n hub biedt klanten toegang tot internetconnectiviteit en ondersteunende netwerkdiensten.

Volgens algemeen directeur Irwin Fouwels liggen er grote kansen in Afrika voor het aanbieden van cloud- en netwerkdiensten aan overheden en bedrijven. Er is volgens hem grote vraag naar met name veilige en grensoverstijgende diensten met zo min mogelijk uitval. 'Door op een aantal strategische punten hubs te openen willen wij gegarandeerde cloudconnectiviteit op het hele continent kunnen aanbieden.'

Gegarandeerd

Fouwels legt uit dat het internetverkeer momenteel wordt gedomineerd vanuit Noord-Afrika, waar via Europa de meeste wereldwijde kabelsystemen aan land komen. Expereo wil een continentbreed netwerkalternatief bieden dat vanuit het zuiden van Afrika wordt opgebouwd. Hiermee verwacht de topman dat cloud- en software-as-a-service-diensten sneller worden omarmd door landen buiten de Noord-Afrikaanse regio.

Medio vorig jaar kocht Expereo nog Border 6, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in internetconnectiviteit en -architectuur. Expereo heeft de technologie van het bedrijf uit Annecy opgenomen in zijn cloudacceleratieplatform XCA, onder meer om internetrouting te verbeteren.

Expereo, opgericht in 2004, is in 2014 overgenomen door de Amerikaanse investeerder Carlyle Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-22T10:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.