5G op lange baan

Regeringen bereiken geen akkoord over veiling 5G-licenties

Dit artikel delen:
5G

De veiling voor de 5G-licenties in ons land wordt waarschijnlijk op de lange baan geschoven. Zoals verwacht hebben de verschillende regeringen hierover geen akkoord bereikt. ‘België dreigt twee jaar te verliezen’, aldus een teleurgestelde minister Philippe De Backer.

Om de licenties voor het supersnelle mobiele internet eind dit jaar of begin 2020 nog te kunnen veilen, moest de federale regering ten laatste vandaag een akkoord vinden met de deelstaten. De verdeling van de opbrengsten is hierbij het grote twistpunt. De deelstaten zijn in België nu eenmaal bevoegd voor media in ons land.

‘Jammer en kortzichtig’

Dat akkoord kwam, zoals verwacht, dus niet. ‘Ordinaire centenkwestie vanuit regio’s blokkeert economische toekomst van ons land. Bijzonder jammer en kortzichtig. Grote rem op nieuwe diensten voor consument, innovatie door startups en nieuwe oplossingen industrie’, zo reageert Philippe De Backer, Federaal Minister van Telecom via Twitter. 

Bij vorige veilingen hanteerde men steeds een 80/20 verdeelsleutel gehanteerd. Alleen stuurden de deelstaten erop aan om nu een groter deel van de koek te willen. Een compromis om de veiling in gang te zetten en de centendiscussie achteraf af te handelen, haalde het niet. ‘We riskeren twee jaar te verliezen’, aldus De Backer.

Voorsprong?

De kwestie lijkt jammer omdat ons land toch enkele troeven had om voorloper te kunnen worden in de uitbouw van 5G. Dat lijkt dus niet meer het geval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-06T10:07:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.