Eén op zes .be-domeinen in Nederlandse handen

Dit artikel delen:
benelux

Bijna 18 procent, of ruim 1 op 6, van alle .be-domeinnamen is in handen van Nederlandse bedrijven of particulieren. Belgen zelf registreerden intussen zowat 69 procent van alle .be-domeinnamen.

Met 17,68 procent zijn Nederlanders met ruime voorsprong de grootste .be-bezitters onder de buitenlandse eigenaars. Op ruime afstand volgende de Fransen (4,79 procent) en de Duitsers (1,85 procent).

Vervolgens komen de eigenaars van een .be-domein uit de VS (1,47 procent), het Verenigd Koninkrijk (0,7 procent) en Luxemburg (0,49 procent). In totaal gaat het op 1,6 miljoen .be-domeinnamen. Dit alles blijkt uit recente cijfers van DNS België naar aanleiding van het jaarverslag voor 2018.

Evolutie op vier jaar

In vergelijking met vier jaar geleden hebben Belgen nu in verhouding iets meer .be-domeinnamen in (eigen) handen. In 2014 ging namelijk 67 procent van de .be-namen naar Belgen, in 2018 alvast 68,92 procent. 

In 2014 bezitten de Nederlanders nog bijna 19 procent van de .be-domeinen en de Fransen ongeveer 5,5 procent. Het gaat op een bescheiden verschuiving. Een erg grote verandering heeft er zich op vijf jaar dus niet plaatsgevonden.

Vlaanderen en Brussel

De domeinen .vlaanderen en ook .brussels zijn overigens veel meer binnenlandse handen. Zo is .vlaanderen in 92 procent van de gevallen in handen van een Belg. Voor .brussels is dat 86 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-23T11:54:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.