België geen voorloper op LinkedIn

Dit artikel delen:

Met 645 miljoen wereldwijde leden is LinkedIn het meest vooraanstaande zakelijke sociale netwerk. België telt meer dan drie miljoen LinkedIn-leden, al is het hiermee in verhouding geen voorloper.

De cijfers komen van de bron zelf: Marcel Molenaar, die country manager LinkedIn is in de Benelux. Molenaar deelde enkele aantallen op zijn account over het wereldwijde aantal gebruikers. Hieruit blijkt dat de VS koplopers zijn met meer dan 163 miljoen leden.

Een kwart van de LinkedIn-accounts komt dus uit de VS. Na de VS volgen India (met meer dan zestig miljoen leden) en China (ruim 48 miljoen).

België en Nederland

In Europa is het Verenigd Koninkrijk koploper met ruim 27 miljoen leden, gevolgd door Frankrijk (met achttien miljoen).

België telt dus ruim drie miljoen leden, en dat is ongeveer evenveel als Zweden en Portugal, die wel minder inwoners tellen. 

Nederland doet het in verhouding een stuk beter dan België: ruim acht miljoen leden. Al ziet Molenaar zowel groei in ledenaantal in België als in Nederland.

Overigens zijn ledenaantallen maar één indicatie en zeggen ze weinig over de activiteit op het sociale netwerk. Want je kan dan wel een LinkedIn-account hebben, maar er ook weinig mee aanvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-13T11:18:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.