Stukje internetgeschiedenis verdwijnt: Advalvas stopt

Dit artikel delen:
exit

De e-maildienst Advalvas houdt ermee op. Hiermee verdwijnt ook een stukje Belgische internetgeschiedenis.

Het bedrijf was in de jaren negentig een soort van Belgische Google avant la lettre, maar dan zonder gesofisticeerde zoekrobot. In de begindagen van internet werd het aanzien als een portaalsite, een concept dat toen kwam opzetten.

De laatste jaren fungeerde Advalvas als een e-mail- en webmaildienst. Daardoor verdween het bedrijf naar de achtergrond, al had het nog een (beperkte) schare van trouwe gebruikers.

Nog zes maanden

Ook die maildienst houdt er nu mee op. Gisteren kregen de (laatste) Advalvas-gebruikers een e-mail met de melding dat de dienst stopt. ‘Met spijt in ons hart moeten we jullie aankondigen dat we na jaren van trouwe dienst de stekker uit onze mail en webmail trekken’, zo klinkt het.

Advalvas gaat de dienst nog in stand houden tot 30 september. ‘Wat wil zeggen dat we op 1 oktober de servers onherroepelijk afzetten. Dit geeft jullie nog zes maanden de tijd om al jullie oude mail over te zetten naar een nieuwe emailprovider.’ De dienst suggereert mogelijke alternatieven als Gmail.com, Outlook.com en Icloud.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-06T09:43:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.