VDAB werkt aan gepersonaliseerde website

Dit artikel delen:

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) wil tegen de zomer van 2021 een gepersonaliseerde website aan bezoekers aanbieden. De website verzamelt relevante loopbaandata van burgers en past hier kunstmatige intelligentie op toe, om bezoekers gepersonaliseerde suggesties voor bijvoorbeeld relevante vacatures of opleidingen te bieden.

De website VDAB verzamelt individuele loopbaandata, zoals opleiding, diploma’s en werkervaringen. Deze data worden naar eigen zeggen opgeslagen in een ‘veilige kluis’. Op basis van een algoritme doet de website aanbevelingen aan de bezoekers. Werkzoekenden krijgen gepersonaliseerde vacatures aangeboden. Websitebezoekers die al in dienst zijn, krijgen opleidingssuggesties voorgeschoteld.

De VDAB heeft als kerntaak om werkzoekenden naar een baan te begeleiden. Echter heeft het vanuit de Vlaamse regering een vernieuwde rol opgelegd gekregen. Zo moet de organisatie een centrale regisseur van de arbeidsmarkt worden. Daarbij richt zij zich niet enkel op werkzoekenden, maar op iedereen met vragen over zijn/haar loopbaan, of plannen daarmee. VDAB moet dus dienstverlening aanbieden aan elke burger die aan het werk is, die werk creëert, werk zoekt of die de stap naar werk wil zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-14T10:29:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.