Eurofiber lijft concurrent Brightfiber in

Dit artikel delen:

Eurofiber neemt de Nederlandse glasvezelleverancier Brightfiber over. Met de overname wil Eurofiber zijn positie in de markt voor glasvezelverbindingen op bedrijvenparken versterken. Hoeveel de glasvezelleverancier en datacenteraanbieder op tafel legt, is niet bekend.

Brightfiber ontwikkelt, bouwt en beheert glasvezelnetwerken op bedrijvenparken in Nederland. Sinds de oprichting in 2015 heeft het bedrijf glasvezelnetwerken aangelegd op vijftien bedrijventerreinen. Directeur Jim Kervezee vindt het nu tijd om het netwerk onder te brengen in het internationale netwerk van Eurofiber, waarmee klanten volgens hem profiteren van de schaalgrootte en expertise van Eurofiber.

Eurofiber wil uitbreiden met dienstverlening aan mkb

‘Het bedrijfsleven bevindt zich midden in een digitale transformatie, met grote gevolgen voor de eisen die ondernemingen stellen aan de capaciteit en betrouwbaarheid van hun digitale verbindingen’, aldus algemeen directeur van Eurofiber Nederland, Paul Naastepad. Bandbreedte- en redundantie-eisen die tot voor kort vooral door grote ondernemingen en organisaties werden gesteld, worden volgens hem ook bij middelgrote en kleine bedrijven steeds meer gemeengoed. De overname van Brightfiber is onderdeel van deze strategie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-20T09:55:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.