Google lanceert zoekfunctie voor jobs

Ook voor ontwikkelaars

Dit artikel delen:

Google introduceert een nieuwe zoekfunctie in Google Zoeken, het zogenaamde Google Jobs. Bedrijven kunnen zich hier vrij op aansluiten mits wat technische aanpassingen op hun webpagina’s.

Met de nieuwe functie kunnen gebruikers, die op zoek zijn naar vacatures, direct in de zoekresultaten verwezen worden naar vacatures die aansluiten bij hun zoekopdracht.

Vacatures moeten zo via Google Zoeken makkelijker vindbaar worden voor werkzoekenden. De functie zal de komende dagen worden uitgerold voor alle gebruikers in België. Hiervoor werkt Google in België samen met onder meer de overheidsdiensten VDAB, Forem en Actiris en bedrijven als Randstad en Jobat.

‘We zijn verheugd dat we, samen met belangrijke Belgische partners, deze nieuwe functie in België kunnen aanbieden zodat mensen nog gemakkelijker kunnen zoeken naar een baan’, aldus Thierry Geerts, country manager Google België. 

Wie wil solliciteren wordt doorverwezen naar de website waar de vacature wordt gedeeld en kan daar solliciteren. De nieuwe vacature zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van onder meer locatie en industrie.

Om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures kunnen gebruikers een e-mail notificatie instellen en de zoekopdracht, inclusief de filterinstellingen, opslaan.

Ontwikkelaars

Google werkt voor de functie samen met partners zoals VDAB en Jobat, die hun vacatures meteen vindbaar maken via de nieuwe functie. Maar de nieuwe functie in Google Zoeken staat open voor alle websites die hun vacatures in de nieuwe functie willen integreren. Dat betekent dus aanpassingen op niveau van de website en vacatures om in de Google-zoekresultaten-naar-jobs te verschijnen.

Geïnteresseerden kunnen op de ontwikkelaarspagina vinden aan welke technische vereisten ze moeten voldoen en hoe de integratie werkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-23T11:19:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.