Hoe scherp is het internet only-aanbod van Orange?

Dit artikel delen:
Orange

Het aanbod rond vast breedband van Orange is opvallend voor een operator die jaren de kaart als mobiele operator heeft getrokken. Maar hoe scherp is de breedbanddienst van veertig euro per maand?

Zoals enkele weken geleden aangekondigd, lanceert Orange zijn 'internet only'-aanbod onder de naam Home Internet.

Het gaat hier om een puur internetaanbod met enkel breedband, dus geen extra vaste telefonie, televisie en mobiele diensten. Helemaal anders dus dan de telecombundels die traditioneel de ronde doen bij operatoren.

Met het aanbod speelt Orange in op de trend van telewerk en de nood aan een vaste internetverbinding thuis. En bovenal richt het zich op de zogenaamde kabelknippers, die hun televisie-abonnement opzeggen om te streamen via diensten als VRT NU, Netflix of Streamz.

Goedkoper dan Telenet en Proximus

Het onbeperkt surfen bij Orange kost veertig euro per maand. Bij Proximus (Internet Maxi) is dat vijftig euro. Opvallend: de downloadsnelheid is bij beide 100 Mbps. Al ligt bij Proximus de uploadsnelheid wel vier keer hoger: 20 Mbps tegenover 5 Mbps bij Orange.

Bij Telenet kost onbeperkt surfen bijna 55 euro per maand (promotie niet meegerekend), maar daar is de downloadsnelheid wel drie keer zo groot als bij Orange: 300 Mbps tegen 100 Mbps. En ook upload is, net als bij Proximus, vier keer hoger bij Telenet. 

Let wel: Orange-klanten die hun breedbandverbinding een boost willen geven (tot 400 Mbps download en 40 Mbps upload) – en dus qua snelheden meer halen dan bij Telenet – kunnen dat voor 55 euro per maand.

Maar niet dan Scarlet of EDPnet

De snelheden buiten beschouwing gelaten gaat Orange dus onder de prijs van Telenet en Proximus. Al zijn zij niet de enige merken op de Belgische internetmarkt. 

Zo is Orange niet goedkoper dan het aanbod via EDPnet en Scarlet, een merk van Proximus. EDPnet biedt onbeperkt internet aan tegen bijna 35 euro per maand. Bij Scarlet kost onbeperkt surfen 32 euro, al is dat tegen een maximale surfsnelheid van 50 Mbps.

In elk geval brengt het aanbod van Orange meer concurrentie op de markt, zowel voor de kabelknippers als de thuiswerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-27T14:42:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.