Optimizers neemt branchegenoot Netivity over

Dit artikel delen:
Partners handen boks

Optimizers heeft met steun van de Haagse investeerder Main Capital branchegenoot Netivity overgenomen. Doel is uit te groeien tot een internationale leverancier van e-commerce en order-to-delivery oplossingen. Netivity biedt een e-commerce webshop-platform en optimalisatie-software voor online sales conversie. Het aanbod van beide bedrijven sluit goed op elkaar aan, stelt Main Capital.

De nieuwe combinatie heeft een gezamenlijke omzet van zestien miljoen euro. De jaarlijkse (autonome) omzetgroei bedraagt meer dan 20 procent. Optimizers levert software-as-a-service (saas)-oplossingen en mobiele apps voor de bevoorradingsketen, logistiek en e-commerce. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland, Zweden en de Verenigde Staten. Met 70 werknemers worden meer dan duizend groothandels en handelsbedrijven in 28 landen bediend.

Netivity richt zich op leveranciers van veelverkochte consumentengoederen, interieurproducten en voedingsmiddelen. Meer dan zeventig grotere webshops in de Benelux waaronder Fonq, Spar en Intratuin zijn klant. Haar bekendste producten zijn Netivity Core en Tweakwise. Netivity heeft zestig werknemers. Het management van Netivity blijft na de fusie in het bedrijf werkzaam.

Main Capital, dat belangen heeft in b2b-softwarebedrijven, zit sinds juli 2019 in Optimizers. In juli van dit jaar nam Optimizers met hulp van Main al Eezeebee over. Main wil de groei bij Optimizers in de komende jaren flink aanzwengelen. Main heeft momenteel voor 1 miljard euro aan investeringen onder haar beheer. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-23T13:01:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.