DNS Belgium voert controle op

Dit artikel delen:

Echt moeilijk was het niet om een be-domeinnaam te bekomen. Maar veiligheid noopt de dienst tot een extra controle-ingreep.

Tot voor kort kon je als je een .be-domein registreerde je zeker zijn dat je website meteen online kon, wanneer je een domeinnaam registreerde. Alleen ‘verdachte’ registraties werden eruit gepikt, waarbij de registrant (aanvrager) om een bevestiging van zijn of haar identiteit werd gevraagd.

Die controle is nu uitgebreid. Dat betekent dat be-domeinnamen niet meer altijd meteen beschikbaar zullen zijn: je zal mogelijk eerst je identiteit moeten bewijzen.

DNS Belgium wil op termijn elke aanvrager van een domeinnaam vragen om zijn identiteit te bewijzen, al zou die controle momenteel slechts mondjesmaat uitgebreid worden. Particulieren zijn sinds deze maand al meteen aan de beurt. Bij particulieren met een Belgisch adres gebeurt die verificatie via eID of Itsme. Na een correcte verificatie kan het tot dertig minuten duren voor je domeinnaam actief wordt.

De controles worden gradueel uitgebreid: op termijn zal elke Belgische particuliere aanvrager zijn of haar identiteit moeten bewijzen. Binnenkort zullen bedrijven dezelfde verificatie moeten doorlopen als particulieren. Ook Nederlandse particulieren zullen hun identiteit moeten bewijzen bij een eerste registratie van een be-domeinnaam, via iDIN, zeg maar de Nederlandse versie van Itsme.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Welkom in de controlemaatschappij. Straks moet je voor alles je digitale ID bovenhalen. Ik doe hier niet aan mee. Ik registreer wel een .com of andere .tld.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-17T11:01:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.