Hoeveel van Google Street View is blurred?

Dit artikel delen:

Google viert deze week de vijftiende verjaardag van Street View. Via de bekende 360-gradenkaart kan je meer dan honderd landen vanuit je zetel te bezoeken. En ook huizen en kantoren. Maar hoeveel ervan is intussen geblurred? Veel minder dan in Duitsland, wat als Blurmany door het leven gaat.

In 2007 werden de eerste Street View-beelden van San Francisco en New York gelanceerd en sindsdien hebben de Street View-auto’s meer dan 220 miljard Street View-afbeeldingen genomen en meer dan zestien miljoen kilometer afgelegd. Vier jaar later kwam Street View naar België. Bij de meest bezochte plekken van ons land staat het Atomium in Brussel. De Grote Markt in Brussel en het Koninklijk Paleis vervolledigen de top drie. Overigens is de buitenklant van het Koninklijk Paleis volledig geblurd. Wat ook bij andere locaties weleens het geval is.

Hoeveel van Street View is in ons land geblurred? ‘We blurren automatisch gezichten van alle personen die te zien zijn op Street View. Verder is er een reporting tool waarbij gebruikers kunnen aangeven om bijvoorbeeld hun huis te blurren’, vertelt Michiel Sallaets, woordvoerder bij Google in België en Luxemburg.

Huiseigenaars die zo’n blurring aanvragen krijgen dan wel de melding dat het blurren niet ongedaan kan worden. ‘Aantallen van hoe vaak een huis blurred is op Street View hebben we niet’, voegt Sallaets toe.

Duitsland

Indicaties van hoeveel in België wordt geblurd kan (of wil) Google dus niet geven. Feit is wel dat het een stuk minder is dan in een land als Duitsland, wat als Blurmany door het leven gaat.

De lancering van Street View leverde in Duitsland weerstand op. Zowat een kwart miljoen Duitsers vroegen aan Google al om hun huis 'onzichtbaar' te maken. Daarmee zou, volgens Duitsland Instituut, zowat drie procent van alle gefotografeerde huizen in Duitsland onherkenbaar zijn gemaakt. In Duitsland zijn in vergelijking met heel wat andere landen ook een stuk minder (actuele) foto’s terug te vinden op Google Street View.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-25T12:14:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.