Thuis snel internet met 5G

Dit artikel delen:

Tadaam, aanbieder van ‘fixed wireless access’ en 5G, verwacht over een jaar of drie de grens van honderdduizend klanten te kunnen passeren met breedband-internet en tv via 5G. Voor consumenten is een nieuw modem beschikbaar dat 5G thuis of bijvoorbeeld in de tweede (vakantie)woning omzet in wifi. Het apparaat kan ook met 4G overweg.

De dochter van Telenet verwacht dat deze nieuwe modem de groei zal versnellen van dit alternatief voor glasvezel, coax of koper. Zo meldt zakenkrant De Tijd. Zonder veel marketing heeft Tadaam al 45.000 klanten verworven voor deze dienst die sinds 2019 beschikbaar is. Een kabel komt er niet aan te pas.

Tadaam wint vooral terrein onder digital nomads, burgers die regelmatig van woonadres veranderen of voortdurend onderweg zijn. Ook bewoners van gebieden met een gedateerd (langzaam) kopernetwerk behoren tot de klanten.

Een van de grootste voordelen is ook het gebruiksgemak. De installatie is simpel en het 5G-modem heeft alleen elektriciteit nodig om met internet te worden verbonden. Om tv te kijken, wordt een Android tv-kastje bijgeleverd met een app die toegang biedt tot ruim dertig tv-kanalen. Voor streamingdiensten als Netflix is deze box nog niet geschikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-16T13:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.