Langzaam maar zeker sterft 3G

Dit artikel delen:
Graf

Ook Proximus kondigt aan dat hun 3G-signaal op zijn laatste benen loopt. Eerder gaven concurrenten Orange en Telenet aan dat ze afscheid gingen nemen van 3G.

De hoeveelheid data die via 3G over het Proximus-netwerk worden verzonden, is vandaag minder dan twee procent van het totale dataverkeer, blijkt uit cijfers die De Tijd publiceerde. Daarbij zijn het vooral bedrijven die het 3G-netwerk voor data-applicaties en internet of things-toepassingen gebruiken. Er zijn nog maar amper residentiële klanten die gebruik maken van 3G.

3G was lange tijd een begrip in de wereld van mobiele communicatie. Het was eigenlijk de eerste standaard die onderweg snel internet kon aanbieden. Maar met de doorbraak van 4G en de op stapel staande doorbraak van 5G verloor 3G zijn relevantie.

Proximus plant net als Telenet en Orange de bandbreedte voor 3G-diensten vanaf 2025 in te zetten voor 4G en 5G. Dat moet bandbreedte vrijmaken voor het modernere 4G en 5G. Want de steeds snellere verbindingen doen data-intensieve applicaties aan populariteit winnen. Om die vraag naar data te beantwoorden, is extra capaciteit geen overbodige luxe. Bedrijfsklanten die worden door Proximus op de hoogte gebracht zodat ze toestellen die alleen op 3G werken kunnen vervangen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-01T10:47:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.