Bert Hubert geëerd door opensource-gemeenschap

Dit artikel delen:

Bert Hubert met de award (foto via zijn LinkedIn).

Bert Hubert is door NLUUG onderscheiden met een award. De gebruikersvereniging voor open source en open systemen eert hem voor zijn bijdragen aan open systemen. Hubert is onder andere mede-auteur van PowerDNS, een veelgebruikt systeem voor het vertalen van internetnamen naar ip-adressen.

De ‘geeky entrepreneur’, zoals Hubert zichzelf op LinkedIn omschrijft, is al jaren actief binnen de opensource- en opensystemen-gemeenschap. De entrepreneur, softwareontwikkelaar en wetenschapper heeft binnen die community veel werk verricht op het gebied van privacy en security.

Recent publiceerde hij een aantal artikelen waarin hij met open software en open data de biochemische werkingsprincipes van de mrna Covid19-vaccins inzichtelijk maakt. Ook deelde hij recent een softwarematige verklikker die met een geluidssignaal waarschuwt wanneer een computer stiekem persoonlijke data naar Google zendt. Eind 2022 stapte hij per direct uit de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden inlichtingen- en veiligheidsdiensten (TIB), omdat hij vond dat de geheime diensten na invoering van de nieuwe ‘inlichtingenwet’ te veel vrij spel krijgen.

Hubert heeft naast verschillende functies in het bedrijfsleven een aantal overheidsfuncties bekleed, waarin hij zijn kennis en kunde in dienst stelde van de veiligheid en openheid van informatie en de vertrouwelijkheid (privacy) van processen. ‘Ook in zijn huidige functie als technisch adviseur van de Nederlandse kiesraad is dit van groot belang voor ons allen’, stelt NLUUG.

Python

De uitreiking van de erkenning en waardering voor zijn bijzondere verdiensten voor de gemeenschap van open systemen en open standaarden in de informatietechnologie vond plaats tijdens de halfjaarlijkse NLUUG-conferentie. Die werd op 11 mei 2023 georganiseerd in het Van der Valk-hotel in Utrecht.

Eerdere NLUUG-award-ontvangers zijn Bram Molenaar, ontwikkelaar van de populaire editor VIM, en Guido van Rossum, softwareontwikkelaar, bedenker en ontwikkelaar van de programmeertaal Python.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-12T16:48:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.