Zweden toont smart industry-innovaties op beurs

Partnerland met eigen paviljoen op Hannover Messe 2019

Met veel internet of things en virtual reality presenteert de Zweedse industrie zijn kunstjes op de Hannover Messe 2019. Zweden is het partnerland. In een apart Zweden-paviljoen zijn onder andere een investment-lab, een startup-lab en een Cold-lab te vinden. Meerdere bedrijven profileren zich daar als innovator in smart industry.

Zweden behoort in veel industrieën tot de snelste groeiers. Vooral op het gebied van klimaat gaat het hard. Bijna de helft van de totale energiebehoefte wordt inmiddels opgewekt uit nieuwe energiebronnen. Startups, vooral op dit klimaat-gebied, schieten hier als paddenstoelen uit de grond. En natuurlijk kent het land de succesverhalen van Volvo, Ericsson, Spotify, Skype en Minecraft.

Wat ict betreft wordt Zweden een steeds belangrijker vestigingsplek voor digitale vernieuwers rondom grote bouw- en infrastructuurprojecten. Zweedse bedrijven etaleren zich in Hannover als de wereldleiders op het gebied van smart industry. Dit doen ze onder de naam Sweden Co-Lab, waarmee ze maar willen aangeven dat ze daar niet vies zijn van innige samenwerking en gezamenlijke innovatie.

Op het Zweden-paviljoen is bijvoorbeeld ook Ri.se, Research Institutes of Sweden, te vinden. Dit is een samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheid en academies. Door de handen ineen te slaan willen ze bijvoorbeeld de mijnbouw in Zweden zodanig ontwikkelen dat er in de toekomst steeds minder mensen nodig zijn om ondergronds te werken. In bijgaand filmpje hoort u meer over Ri.se.

Ook op het Zweden-paviljoen: machinebouwer Detab Ecomat, dat laat zien hoe het internet of things inzet voor de eigen pakketverwerkingen. En Stora Enso, dat laat zien hoe het virtual reality kan inzetten als marketingtool.

Allemaal uit Zweden. Vandaag en morgen nog te zien in Hannover. Of nu hier in bijgaand filmpje.

Zweden toont smart industry-innovaties tijdens Hannover Messe 2019

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-04T11:58:00.000Z Jeroen de Groot


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.