Citrix ontslaat duizend medewerkers

Ontslag

Citrix gaat duizend medewerkers ontslaan. Het gaat reorganiseren, waarbij het GoTo-merk wordt afgestoten en verzelfstandigd. De ontslagen zullen in twee rondes worden uitgevoerd. Eén ronde vindt al deze maand plaats. De ander is gepland in januari 2016. Dat maakt Citrix bekend.

Citrix beschikt wereldwijd over negenduizend medewerkers. Het gaat reorganiseren en zich richten op de merken Xen, NetScaler en ShareFile. Daarnaast gaat Citrix het GoTo-profolio, met producten als GoToMeeting, GoToAssist, GoToMyPC, GoToTraining, GoToWebinar, Grasshopper en OpenVoice verzelfstandigen en onderbrengen in een zelfstandig bedrijf.

Als onderdeel van de reorganisatie worden duizend medewerkers ontslagen. Deze ontslagen staan los van de GoTo-divisie. Van de overgebleven achtduizend medewerkers, zullen ook mensen overgaan naar het nieuwe bedrijf. De ontslagen gaan in twee rondes gebeuren: één vindt deze maand nog plaats en de ander staat gepland in januari volgend jaar.

Het nieuwe GoTo-bedrijf start naar verwachting in de tweede helft van 2016. Chris Hylen, vice-president van de Mobility Apps-business unit bij Citrix, zal na de reorganisatie aan de slag gaan als ceo van het nieuwe bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-20T11:06:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.