Twee op drie Belgen werkt buiten kantooruren

Belgen zijn de koplopers als het op werken buiten de kantooruren aankomt. Maar liefst 65 procent van de werknemers is ook buiten de kantooruren aan de slag. Bijna één op vijf zelfs tijdens de vakantie. Dit blijkt uit een studie van Ipsos, die op vraag van Microsoft de work-life balance van Europese medewerkers onderzocht.

Voor 24 procent van de Belgische medewerkers begint de dag met werken, nog voor er een andere activiteit wordt ondernomen. Als redenen voor het vele werken buiten de kantooruren worden te veel werk, flexibele werkuren of klanten die het verwachten aangehaald.

Toch vindt 76 procent de balans tussen werk en privé het belangrijkste aspect in hun job, gevolgd door jobzekerheid en verloning. Tweederde geeft overigens aan een mooi evenwicht te hebben tussen werk en privé.

Medewerkers werken dan ook niet per se harder maar wel slimmer. De opkomst van het mobiel werken heeft hier een grote invloed op. Er worden dan ook al wel eens privétaken uitgevoerd tijdens het werk.

Toch is mobiel werken nog niet de standaard. 66 procent van de medewerkers geeft aan dat hun aanwezigheid op kantoor verplicht is. Tot slot bestaat er over de invloed van mobiele technologie geen eenduidigheid bij de werknemers. 36 procent gelooft dat het werk er veeleisender door wordt, gezien de overdaad aan informatie terwijl meer dan de helft ervan overtuigd is dat ze door mobiele technologie effectiever werken, een betere balans bereiken en tijd besparen​.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-15T12:18:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.