Dominique Leroy is IT Person of The Year

Dominique Leroy

Dominique Leroy, ceo Proximus

Dominique Leroy van Proximus is door de Belgische redactie van Computable uitgeroepen tot IT Person of the Year. Met deze verkiezing neemt Computable een voorbeeld aan het initiatief van het tijdschrift Time, maar dan met focus op België en ict.

Ceo Dominique Leroy van Proximus werd gekozen uit een longlist van vijftig kandidaten en een shortlist van zeven kandidaten. Leroy is de eerste IT Person of the Year en ook relatief nieuw op het hoogste ict-toneel in ons land. Bij Belgacom (intussen dus Proximus) was de aanstelling van Dominique Leroy twee jaar geleden bijvoorbeeld opmerkelijk. Leroy kwam van binnen de organisatie zelf, en dus niet van buitenaf zoals haar voorganger(s).

Waarom winnaar?

Dominique Leroy werd verkozen tot IT Person of the Year door haar realisaties. Ze reed tot dusver een foutloos parcours als ceo bij het grootste it-bedrijf van België. Zelfs ook de business-tak floreert, soms zelfs tot ergernis van de concurrentie. Ze verhoogde omzet en winstverwachtingen en lanceerde met Proximus op naadloze wijze een uniform merk.

Vooral haar aanpak en stijl spelen, volgens het juryrapport van Computable, mee in de keuze van de redactie. Haar toegankelijkheid, enthousiasme, sterke persoonlijkheid en gedrevenheid vallen op. En dit in de context van Proximus als grote organisatie met een behoorlijk overheidsbelang.

Leroy slaagde erin om (opnieuw) een band op te bouwen met haar medewerkers. Op Twitter duikt bijvoorbeeld regelmatig de slogan #WeAreProximus op. Leroy is een ceo die vlot maar discreet communiceert. Iemand die kordaat is, maar ook vriendelijk en tweetalig. In veel opzichten een tegenpool van voorganger Didier Bellens. Na de periode Bellens hebben de Proximus-medewerkers opnieuw een baas waar ze fier op kunnen zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-31T12:00:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.