Huawei werft meer vrouwelijke IT-stagiairs

Dit artikel delen:

De Chinese leverancier van telecomapparatuur Huawei ontvangt deze zomer meer vrouwelijke ingenieursstudenten tijdens de ‘Seeds for the Future’-stage in China dan de jaren ervoor. In de afgelopen twee jaar bestond het stageteam uit twee of drie vrouwen. Dit jaar zijn het er acht van de vijftien Belgische en Luxemburgse studenten.

Het ‘Seeds for the Future’-programma van Huawei is bedoeld voor studenten die het tweede jaar ingenieurswetenschappen hebben afgerond. Zij konden een essay indienen waarin ze hun interesse in China, telecommunicatie en technologie uitdrukken. In totaal dienden 120 studenten een essay in. Hiervan waren meer meisjes dan vorige jaren.

De vijftien geselecteerde studenten krijgen tijdens de stage in China taaltraining (Mandarijns) aan een gerenommeerde universiteit in Beijing en volgen een product- en oplossingstraining bij Huawei in Shenzhen. Ze werken hiervoor samen met Huawei-medewerkers, bezoeken de Huawei-labs en nemen deel aan live demo’s van Huawei’s nieuwste technologieën. Daarnaast wordt er ook tijd voorzien om kennis te maken met de Chinese gewoontes en cultuur. De afreis is voorzien eind augustus.

Aan het programma nemen de volgende universiteiten deel: KUL, VUB, Ugent, UCL, Université de Liège en ook de Université de Luxembourg uit het Groot Hertogdom.  

Corporate citizenship-programma

Het ‘Seeds for the Future’-programma kadert binnen het ontwikkelen van dit ict-talent en maakt deel uit van het corporate citizenship programma van Huawei, dat zich vooral richt op onderwijs. De snelheid waarmee informatietechnologie evolueert, vereist gemotiveerd talent met een goede basiskennis van ict om de oplossingen van morgen te ontwikkelen. Huawei wil met dit programma zijn steentje bijdragen in de ontwikkeling van ict-vaardigheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-07T10:50:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.