ING-reorganisatie betekent halvering IT-afdeling

IT verhuist gedeeltelijk naar Bulgarije

Dit artikel delen:
Verhuizen

ING gaat in het kader van de op til zijnde automatisering een aantal ondersteunende diensten/activiteiten delokaliseren. Naast de sluiting van een heel aantal kantoren, zullen ook ondersteunende afdelingen/activiteiten in België verdwijnen en verhuisd worden naar Bulgarije. De opvallendste verhuizing is die van een deel van de it-afdeling. Daar worden tegen 2021 bijna zeshonderd van de twaalfhonderd jobs geschrapt.

Volgens vakbondsman Jean-Michel Cappoen van de socialistische vakbond BBTK-Setca verhuist een belangrijk onderdeel van de it-afdeling naar Bulgarije. Belgische collega’s zouden al Bulgaren aan het opleiden zijn. Mogelijk verhuist ook een deel van de it'ers naar Nederland.

Maarten Dedeyne van de liberale vakbond ACLVB bevestigt de uitbestedingsplannen. ‘ING wil om loonkosten te besparen een deel van de it-activiteiten naar ING-vestigingen in lagelonenlanden verhuizen. Maar voorlopig heb ik daarover nog geen details. Er zijn nog veel onduidelijkheden.’

De vakbonden stellen ook de toekomst van het ING Contact Center (260 tot 300 jobs), ING Lease (150 jobs) en de it-ondersteuning van het kantorennet (Selldata Service, 250 jobs) in vraag. Volgens de eerste cijfers zouden tegen 2021 bijna alle banen in België worden geschrapt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-05T10:50:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.