HP Inc. schrapt opnieuw 3000 banen

Dit artikel delen:
Ontslagen

Computer- en printerleverancier HP Inc. gaat het komende jaar mogelijk drieduizend tot vierduizend banen schrappen. Dat heeft topman Dion Weisler 13 oktober 2016 nabeurs gemeld. HP Inc. ziet de markt voor printers, laptops en desktops stagneren. De reorganisatie komt bovenop het schrappen van 3300 arbeidsplaatsen in 2015. Het bedrijf stelt dat er ook banen verdwijnen onder leidinggevenden.

HP Inc. bekijkt ook de mogelijkheden om functies uit te besteden. Dat gaat om duizend arbeidsplaatsen waarbij medewerkers zouden overgaan naar een andere werkgever. Vandaar het verschil van drie- tot vierduizend arbeidsplaatsen.

Het bedrijf werd in 2015 opgesplitst in een hardwaretak: HP Inc. en een zakelijke dienstverlener: Hewlett Packard Enterprise. Bij die splitsing in twee aparte bedrijven gingen ook banen verloren. Bij HP Inc werden zo'n 3300 arbeidsplaatsen geschrapt. Bij Hewlett Packard Enterprise gingen toen zo'n 25.000 banen verloren.

Bij HP Inc. werken nu nog circa vijftigduizend mensen. De reorganisatie moet de printer- en computerfabrikant vanaf het volgende fiscale jaar tussen de tweehonderd en driehonderd miljoen aan kostenbesparingen opleveren. Er wordt tussen de 350 en vijfhonderd miljoen dollar gereserveerd voor de reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-14T10:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.