Xerox schrapt honderd banen minder in Venray

Productie van fotoreceptorcellen blijft in Limburg

Dit artikel delen:
Xerox hoofdkantoor Norwalk

Printerfabrikant Xerox schrapt vijftig tot vijfenvijftig banen in plaats van de eerder aangekondigde honderdvijftig. De sluiting van de tonerfabriek en de daarmee gepaard gaande ontslagen werden in juli van dit jaar aangekondigd. Oorspronkelijk wilde Xerox alle productieafdelingen in Venray sluiten, maar die plannen zijn nu gewijzigd.

Volgens een mededeling van Xerox ‘blijft het bedrijf investeren’ in de productie van fotoreceptorcellen in Venray die voor rekening van de afdeling OCP komt. Daarentegen worden in mei volgend jaar twee afdelingen gesloten, de afdeling Tonerproductie en het Print-testlab. De fabricage van de Venrayse tonerproducten wordt naar Xevestigingen elders overgeheveld. Door deze maatregel komen zo’n vijftig tot vijfenvijftig medewerkers op straat te staan. De Limburgse onderneming belooft ‘zijn uiterste best te doen’ om deze werknemers intern over te plaatsen. Voor hen geldt een sociaal plan.

Splitsing

De Amerikaanse multinational maakte in juli bekend het mes te willen zetten in de organisatie. Volgens de plannen zou de productie van toners en de fabricage van fotoreceptorcellen naar het buitenland worden verhuisd, een ingreep die zeker honderdvijftig mensen hun baan ging kosten. Daarmee zou na vijftig jaar alle productieactiviteiten van Xerox uit Venray worden gehaald, een fabriek waar in de jaren zeventig van de vorige eeuw nog 3100 mensen op de loonlijst stonden, maar waarin gaandeweg fors is gesnoeid. Eerder, in februari 2016, maakte het bedrijf bekend zich op te splitsen in twee aparte beursgenoteerde bedrijven. Eén bedrijf richt zich op documentenbeheer en het andere is gericht op business proces outsourcing (bpo). De kosten voor de splitsing, die eind 2016 moet zijn afgerond, zijn geraamd op tachtig tot honderd miljoen dollar. 

Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk. In totaal werken er ruim 130.000 mensen bij de printleverancier. Het Nederlandse kantoor in Venray vierde vorig jaar zijn vijftigjarige bestaan. Herman Levert staat sinds 1 juli 2015 aan het roer als algemeen directeur. In België is het hoofdkantoor gevestigd in Zaventem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-24T10:35:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.