ALE benoemt nieuwe managers Europese verkoop

Bedrijf presenteert eind januari nieuw partnerprogramma

Dit artikel delen:

Netwerk- en communicatiebedrijf Alcatel-Lucent Enterprise (ALE) herstructureert de verkooporganisatie door de activiteiten in Noord-, Midden- en Oost-Europa, Rusland en Israël (de regio euno) te integreren in één organisatie. Hiervoor heeft topvrouw Rukmini Glanard vijf nieuwe managers aangesteld. Het bedrijf maakt eind januari ook het nieuwe partnerprogramma bekend. De herstructurering volgt op de aanstelling van Glanard als euno senior vice president in oktober 2016.

De nieuwe organisatie is gebouwd op vijf pijlers: verticale sales, cloud-gebaseerde en abonnementensales, technische sales, sales voor het kanaal en kanaalallianties. Jürgen Reintjes krijgt de leiding over kanaalallianties, inclusief internationale partners en distributeurs. Claudio Soland is benoemd als hoofd kanaalverkoop en is verantwoordelijk voor het managen van belangrijke partners, waaronder directe resellers, evenals het ontwikkelen van omzetgroeimogelijkheden met systeemintegrators en lokale kanalen.

Gert Jonk is aangesteld als hoofd van verticale sales met aandacht voor markten als onderwijs, financiën, gezondheidszorg, horeca, de productiesector, overheidssector en transport. Laurent Moureu krijgt de leiding over cloud-gebaseerde - en abonnementenverkoop en richt zich op nieuwe terugkerende omzetgroeimogelijkheden die voortkomen uit modellen op abonnementenbasis en cloudservices. Rene Princz-Schelter krijgt de leiding over technische sales en wordt verantwoordelijk voor ontwerpoplossingen. Alexandra Biebel gaat tenslotte leiding geven aan het gecombineerde marketingteam voor de euno-regio. 

Partnerevenement

Het nieuwe team wordt gepresenteerd tijdens de Alcatel-Lucent Enterprise sales kick-off en het partnerevenement dat van 30 januari tot en met 2 februari plaatsvindt in het Poolse Warschau. ‘We vereenvoudigen de manier waarop onze partners zakendoen met ons en hebben nieuwe manieren gevonden om samen te werken zodat ze toegang hebben tot onze netwerk- en communicatietechnologieën en nieuwe inkomstenstromen kunnen ontwikkelen’, aldus Glanard. 

ALE staat sinds het voorjaar van 2016 onder leiding van de Chinees Jack Chen. Het bedrijf telt wereldwijd ruim 2700 medewerkers in ruim honderd landen. ALE claimt zo’n 830.000 klanten wereldwijd te bedienen.

Alcatel-Lucent verkocht de divisie Enterprise in oktober 2014 voor 202 miljoen euro aan China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center. De netwerkdienstverlener behield een belang van 15 procent in deze nieuwe holding met hoofdzetel nabij Parijs. Alcatel-Lucent werd zelf in 2015 overgenomen door Nokia.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-17T10:44:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.