Belgische SAP-baas wordt Nederland-directeur

Caspar Joustra wordt VP EMEA bij SAP SuccessFactors

Dit artikel delen:
Patrick Van Deven

Patrick Van Deven. Hij vervangt Caspar Joustra bij SAP Nederland

De Belgische SAP-directeur Patrick Van Deven is benoemd tot vice president en managing director van SAP Nederland. Hij moet de marktpositie van SAP in Nederland versterken en de groei vergroten. Van Deven volgt algemeen directeur Caspar Joustra op. Die gaat aan de slag bij SAP SuccessFactors als vice president in de emea-regio.

Patrick Van Deven is sinds 2014 algemeen directeur bij SAP België en Luxemburg. Volgens de softwareleverancier realiseerde hij hier een aanzienlijke groei, met name bij de cloudproducten, en steeg de klanttevredenheid. Daarvoor werkte hij vijftien jaar bij SAS, waarvan de laatste acht jaar als managing director.

Met de aanstelling van Van Deven neemt SAP Nederland afscheid van Caspar Joustra. Hij begon in 2009 bij SAP Nederland en werd vier jaar later aangesteld als algemeen directeur. In die periode zag hij het mkb als groeikans. Echter blijkt die markt moeilijk te betreden voor de softwareleverancier. Joustra zag dit segment afgelopen jaar wel groeien. Dit schrijft hij toe aan het feit dat de cloud de overstap naar SAP-producten vergemakkelijkt.

De functie van Van Deven bij SAP Belux wordt ingevuld door Alain Georgy. De nieuwe managing director werkt sinds de zomer van 2014 bij het bedrijf. Dit als verkoopdirecteur van de 'general business'-tak. Dat is voor de softwareleverancier het midden- en kleinbedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-25T11:37:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.