Bol.com werft nieuwe IT’ers via webblog Techlab

Dit artikel delen:

Bol.com lanceert Techlab, een nieuw platform waar onder andere software engineers, testers en user experience designers vertellen over hun ervaringen, experimenten en ontwikkelingen binnen hun vakgebied bij Bol.com. Daarnaast kan er informatie over speciale Bol.com tech-evenementen worden gevonden.

Met Techlab wil Bol.com naar eigen zeggen een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van technologie. Want door kennis te delen kunnen betere oplossingen en technologieën tot stand komen, zo is de gedachte. Ook hoopt Bol.com met de lancering van Techlab nieuwe it-medewerkers een kijkje in de keuken te geven en te enthousiasmeren om bij het bedrijf te werken. Want om klanten een zo goed mogelijke winkel te kunnen bieden is it-personeel erg belangrijk, zo meent Bol.com.

Momenteel werken er ruim 1200 mensen bij Bol.com, waarvan meer dan driehonderd op de it-afdeling. In drie jaar tijd is het aantal mensen bijna verdubbeld op het hoofdkantoor in Utrecht, waarbij een groot deel van logistiek en klantenservice niet wordt meegerekend in verband met outsourcing. Bol.com verwacht dat er aankomend jaar ongeveer zestig tech-banen beschikbaar te hebben, waarvan er op dit moment 25 it-vacatures openstaan.

Code Avengers

Naast Techlab zet Bol.com zich in voor meerder initiatieven, waaronder Code Avengers: een organisatie die met behulp van een toegankelijk leerprogramma kinderen, samen met hun ouders, de basisbeginselen van programmeren bijbrengt. In samenwerking met Bol.com werd in 2015 het eerste Code Camp in Nederland georganiseerd, waarbij zo’n zestig kinderen in de leeftijd van zeven tot zestien jaar een speciaal en actief programma voorgeschoteld kregen om de basisbeginselen van programmeren te leren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-10T08:38:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.