Centric stuurt jong IT-talent naar Roemenië

Dit artikel delen:
jongeren

Ict-dienstverlener Centric start dit jaar met een traineeship in de Roemeense universiteitsstad Iasi. Nederlandse it-talenten met een hbo- of wo-diploma op zak worden in een jaar tijd opgeleid tot .NET-developer. Dat gebeurt op de plaatselijke Roemeense vestiging onder leiding van senior-ontwikkelaars. Deelnemers treden in dienst bij Centric en gaan na afronding aan de slag bij Nederlandse opdrachtgevers.

Centric stelt dat Roemenië een geschikt near-shoringslocatie is. Dit vanwege het kleine tijdverschil en de culturele overeenkomsten. Bovendien is it-technologie een speerpunt van de Roemeense regering. Dat betekent dat er vanuit het onderwijs wordt ingezet op dit vakgebied. De ict-dienstverlener beschikt, net als andere grote it-organisaties, over een vestiging in het land. Daar zijn zo’n 230 medewerkers in dienst. 

In september 2017 start de dienstverlener een traineeship tot .NET-developer voor Nederlandse it-talenten. Afgestudeerde hbo- of wo-studenten starten met een basistraining in Nederland, gericht op ASP.NET MVC, Java-script en webservices. Hiermee wordt een basis gelegd voor de praktijkervaring in Roemenië. De trainees verhuizen na een maand naar de Roemeense studentenstad Iasi. Daar gaan zij wonen en werken en worden zij opgeleid tot gecertificeerd .Net-developer. Ze komen nog wel een aantal keer naar Nederland voor extra scholing.

Een deel van de productontwikkeling van Centric gebeurt in samengestelde teams met collega’s in Nederland, België en Roemenië. Het traineeship draagt bij aan de interne kennisuitwisseling en toekomstige samenwerking voor internationale teams. Bovendien zullen de studenten het lokale Roemeense team ondersteunen. De Roemeense vestiging werkt veel samen met de Roemeense universiteiten en heeft daardoor ervaring bij het opnemen en begeleiden van it-talenten.

Deelnemers krijgen bij aanvang van het opleidingstraject een vast contract bij Centric. Na terugkeer gaan ze aan de slag bij Nederlandse opdrachtgevers. Dat gebeurt via de detacheringsorganisatie van Centric. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-27T16:02:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.