Managed hosting door True

Onderwijs zet in op blockchain-opleiding

 

Jonge ondernemers studenten

Blockchain is aan een enorme opmars bezig en dat is ook het onderwijs niet ontgaan. De West-Vlaamse hogeschool Howest geeft studenten binnenkort de ruimte om zich in te schrijven voor de opleiding blockchain developer & architect.

Deze opleiding is een reactie op de vraag van het bedrijfsleven dat de blockchaintrein niet wil missen. De opleiding zal gegeven worden in afstandsonderwijs. Het programma loopt over drie semesters en telt in totaal zestig studiepunten. Een eerder behaald it-diploma is een must. 

Howest is hiermee een voorloper in het onderwijs. Dat de interesse zo groot is, ligt volgens Kurt Callewaert, lector en onderzoekcoördinator bij de afdeling toegepaste informatica aan drie zaken: bedrijven willen de boot niet opnieuw missen zoals bij e-commerce, de overheid die blockchainprojecten uitschrijft én de tendens om in nieuwe software en toestellen standaard security en privacy in te bouwen. 

Naast de opleiding, start Howest ook nog met twee onderzoeksprojecten over het topic. Daarvoor slaan ze de handen inéén met onder andere de UGent en de KULeuven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/5995091). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.