Pieter Holst verruilt Verizon voor Teradata

Leverancier van data-analytics heeft na 7 maanden weer Benelux-directeur

Dit artikel delen:
Pieter Holst

Pieter Holst (ex-Verizon) is door Teradata benoemd tot managing director Benelux.

Teradata heeft Pieter Holst (43) benoemd tot managing director voor de Benelux. Hij stapt over van Verizon, waar hij ook verantwoordelijk was voor de activiteiten in Nederland, België en Luxemburg. Holst moet organisaties in de Benelux helpen om grotere zakelijke waarde en resultaten te halen uit data en analytics.

Holst volgt Frank Beerlage op die tussen juli 2013 en juli 2016 de Benelux-organisatie van Teradata leidde en daarna overstapte naar clouddiensverlener ServiceNow. In de zeven maanden dat de Benelux-tak van SAS zonder eigen directeur zat, werd deze aangestuurd vanuit de VS.

De nieuwe Benelux-directeur wordt door Teradata omschreven als een doorgewinterde veteraan met meer dan twintig jaar managementervaring bij internationale ict-bedrijven. Holst was voor zijn benoeming bij Teradata actief in managementfuncties bij Verizon, Avaya en IBM.
Bij Verizon heeft hij de organisatorische transformatie van infrastructuurleverancier naar dienstverlener geleid. Die kennis van transformatie en groei moet hij nu benutten bij Teradata.

Holst ziet de overstap van de telecom naar data-analytics als een logische stap in zijn loopbaan en kijkt uit naar zijn nieuwe functie. 'Het momentum en enthousiasme rond big data is indrukwekkend, en Teradata heeft naast superieure technologie een geweldig team van professionals die organisaties kunnen helpen te profiteren van het gebruik van data en analytics', aldus Holst.

Teradata Benelux

In de Benelux is Teradata actief in de maakindustrie, detailhandel en de financiële sector. Het bedrijf levert technologie om hybride cloudomgevingen te bouwen voor datawarehousing en big-data-analytics. Het doet dat met een eigen platform waarop grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data geïntegreerd worden.

Teradata licht toe dat met die oplossingen bijvoorbeeld diverse klantgegevens van social media tot websitegedrag gebruikt worden om de dienstverlening te verbeteren. 'Ook zijn steeds meer klanten bezig met het integreren van IoT-data in hun analytics-omgeving. Met sensordata kunnen zij bijvoorbeeld zaken als de locatie, prestaties en slijtage van hun bedrijfsmiddelen monitoren en bedrijfsprocessen optimaliseren, onderhoud plannen en producten verbeteren.'

Teradata Benelux heeft vestigingen in Amsterdam en Brussel. Er werken ongeveer 150 medewerkers. Klanten zijn onder meer Philips, ABN Amro, Siemens, T-Mobile, Vodafone, eBay, Cisco, Dell en DHL Express.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T11:40:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.