Managed hosting door True

CIO Paul Danneels verlaat VDAB na tien jaar

 

CIO Paul Danneels VDAB ontslag

Cio Paul Danneels heeft het Vlaamse overheidsbedrijf VDAB vaarwel gezegd. Hij was er tien jaar aan de slag en heeft er heel wat innovatieve toepassingen doorgedrukt. 'Ik wil mijn expertise in een andere omgeving waarmaken. Weldra mag je een aankondiging verwachten', vertelt Danneels.

Paul Danneels kwam destijds sterk in het nieuws omdat hij als een van de eerste cio’s voor Google apps koos. Daardoor kwam hij op de radar van de innovatiefste it-leiders. Danneels zorgde ook voor de digitale transformatie en zette bij de VDAB volop in op het gebruik van big data. In 2015 werd hij nog verkozen tot European CIO of the year.

Danneels studeerde burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Antwerpen, maar is ook ere-fellow van de economica-afdeling van KULeuven. Na een loopbaan van veertien jaar bij CSC en ruim vier jaar bij IBM verkoos hij de leverancierskant te verlaten en ging hij in 2005 als cio aan de slag bij het Federaal Voedselagenschap. Twee jaar later  startte hij bij de VDAB.

Weldra volgt er dus een nieuwe aankondiging. De 59-jarige Danneels kijkt uit naar de nieuwe baan waar hij strategische lijnen kan uittrekken voor de digitale transformatie. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6010263). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.