Oracle zoekt duizend salesmedewerkers in EMEA

Dit artikel delen:
Sollicitatiegesprek

Het Amerikaanse ict-concern Oracle wil duizend nieuwe medewerkers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika in dienst nemen. Onder de noemer 'Change Happens Here' is het bedrijf op zoek naar salesmedewerkers die de groei van de cloud computing-tak moeten ondersteunen.

De wervingscampagne volgt op de onlangs aangekondigde financiële resultaten (zie kader) waaruit blijkt dat de totale cloudomzet in het vierde kwartaal met 58 procent is gestegen. Oracle claimt dat het nu de snelst groeiende cloud service provider is en voorspelt dat zijn cloudbusiness nog meer zal groeien in het huidige fiscale jaar.

Profiel

De campagne richt zich op sollicitanten met tussen de twee tot zes jaar werkervaring in human resources, marketing, recruitment, supply chain of sales. Oracle zoekt kandidaten op academisch niveau met een sterke interesse in technologie en die bedrijven willen helpen bij hun overgang naar de cloud.

‘Onze cloudtak groeit met indrukwekkende cijfers, dus nu is het de juiste tijd om een nieuwe generatie talent naar ons bedrijf te halen’, zegt Tino Scholman, vicepresident Oracle Cloud voor de EMEA-regio. ‘Wij zijn op zoek naar relatiegerichte mensen die gemotiveerd en slim zijn, die onze klanten helpen bij hun businesstransformatie en voor goede resultaten zorgen. Vanuit Oracle helpen we medewerkers met hun carrièreontwikkeling en bieden we training- en ontwikkelingsmogelijkheden.’

Forse groei voor clouddivisie Oracle

De nettowinst van het Amerikaanse softwarebedrijf steeg in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2017 met vijftien procent van 2,8 miljard naar 3,2 miljard dollar.

De cloudtak liet de sterkste omzetgroei zien met 58 procent naar 1,4 miljard dollar. De inkomsten uit hardware- en softwarelicenties daalden in diezelfde periode. De hardwareomzet kwam uit op 1,1 miljard dollar (een daling van dertien procent), terwijl de on-premise softwareverkoop één procent inleverde en uitkwam op 7,52 miljard dollar. De totale omzet van Oracle steeg met drie procent tot 10,9 miljard dollar.

De omzet van Oracle over het volledige fiscale jaar 2017 steeg met twee procent naar 37,7 miljard dollar. De nettowinst kwam uit op 9,3 miljard dollar. De totale cloudomzet groeide in het fiscale jaar 2017 met zestig procent naar 4,6 miljard dollar. De PaaS- en IaaS-omzet steeg met zestig procent naar 1,4 miljard dollar, terwijl SaaS goed was voor 3,2 miljard dollar, een stijging van 61 procent. De totale software-omzet kwam uit op 30,2 miljard dollar, een plus van vier procent. De dalende trend in de verkoop van hardware zette zich ook in dit boekjaar door. De 4,15 miljard dollar omzet betekende een daling met elf procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-18T10:38:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.