Vier Belgen op technologietalentenlijst MIT

Dit artikel delen:
talent

De prestigieuze Amerikaanse technische universiteit MIT uit Cambridge plaatst vier landgenoten op de lijst 'Innovators under 35 Europe'. Victor Dillard, Vincent Spruyt, Julien de Wit en Damya Laoui veroverden een plek tussen in totaal 35 jonge, talentvolle vernieuwers en ondernemers uit Europa.

De lijst is terug te vinden in de MIT Technology Review, het magazine van de Amerikaanse universiteit. 

Het ai-platform van Victor Dillard (28) helpt om veilige en efficiënte gentherapie te ontwikkelen. Hij is de oprichter van het bedrijf Desktop Genetics.

Vincent Spruyt (32) ontwikkelt een machinaal-leerplatform dat menselijk gedrag via big data verklaart en voorspelt. Zijn Sentianceplatform gebruikt data van smartphonesensoren (zoals gyroscopen en versnellingsmeters) en telt al een half miljoen gebruikers.

Julien De Wit (29) ontwikkelt nieuwe technieken om mogelijk bewoonbare planeten te identificeren en bestuderen die rond andere sterren dan de zon draaien.Hij maakte deel uit van het team dat de drie leefbare planeten rond de ster Trappist-1 ontdekte. Hij zet de zoektocht naar gelijkaardige zonnestelsels voort aan het MIT.

Damya Laoui (32) is onderzoekster aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Daar ontwikkelt ze een methode om cellen uit verwijderde tumoren in te zetten als persoonlijk vaccin tegen toekomstige uitzaaiingen. 

De laureaten werden gekozen uit meer dan 1.100 inzendingen. Het is voor het eerst dat MIT Technology Review in heel Europa op zoek ging naar talent. De 35 kandidaten worden voor het eerst ook onderverdeeld in vijf groepen: uitvinders, ondernemers, visionairs, pioniers en weldoeners.

Op 14 september zal in Parijs per categorie één project worden gekozen dat een speciale vermelding krijgt. Koenraad Debackere, afgevaardigd bestuurder van KU Leuven Research & Development, zetelt in de jury in Parijs. 

De volledige lijst is terug te vinden op de website van Innovators Under 35. 

MIT Technology Review

Het onafhankelijke magazine van de MIT, de MIT Technology Review, is opgericht in 1899 en het oudste technologietijdschrift ter wereld. Het blad heeft als doel om de kennis van nieuwe technologieën te delen en de economische, sociale en politieke gevolgen van deze technologieën te duiden. Het magazine claimt meer dan twee miljoen lezers wereldwijd aan zich te binden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-11T11:05:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.